Tieteen päivät 2015

Päivämäärä: 
07.01.2015 - 09:00 ... 11.01.2015 - 16:00

Tieteen päivät on Suomen laajin suurelle yleisölle suunnattu tiedetapahtuma, joka on ilmainen ja avoin kaikille. Tieteen päivillä Suomen eturivin tutkijat esittelevät tutkimuksiaan, kutsuen yleisön mukaan keskustelemaan tutkimustuloksista ja laajemmin tieteen tehtävästä yhteiskunnassa. Tapahtuma järjestetään Helsingin yliopiston päärakennuksessa. Päiviin kuuluu Nuorten päivä ja kaupunkitapahtumia, mm. Kampissa ja Tieteiden yö Kruununhaassa.

Tieteen päivien 2015 teemana (7.–11.1.2015) on Sattuma – Slumpen. Tieteen päivät tarjoaa tietoa, elämyksiä ja uusia oivalluksia tieteestä ja tutkimuksesta kaikenikäisille. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy!

Ohjelman runkona toimii teeman ympärille rakentuva luentosarja, jossa Sattuma-teemaa lähestytään eri näkökulmista. Ohjelma sisältää lisäksi luento-ohjelmaa ajankohtaisesta tutkimuksesta, keskusteluja ja väittelyitä, erikoisseminaareja, näyttelyitä, uutuuskirjoja ja planetaarioesityksiä.

Tieteen päivien järjestäjätahot ovat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Suomen Kulttuurirahasto, Suomalainen Tiedeakatemia, Finska Vetenskaps-Societeten – Suomen Tiedeseura, Teknillisten Tieteiden Akatemia ja Svenska Tekniska Vetenskapsakademien i Finland. Päiviä tukevat mm. Tieteen tiedotus ry ja Koneen Säätiö.